Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır ?
Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır ; Bina güçlendirme işlemi için öncelikle binanın projesine uygun olup olmadığı tespit edilir.
Firmamız bina güçlendirme konusunda uzman firmalar arasındadır.
Bina Güçlendirme Yapım Aşamaları:
- İlk etapta bina güçlendirme ile ilgili sondajlı zemin etüdü yapılır.
- Daha sonra binanın her katından en az üç adet olmak üzere beton numunesi için karot numunesi alınır.
- Binanın her katından kolon ve kirişler dahil olmak üzere donatı sıyırma işlemi yapılır.
- Binanın donatılarının röntgen ile performansına bakılır.
- Bu işlemlerden sonra teknik rapor ve performans analizi yapılır.
- Performans analizinden sonra nasıl bir güçlendirme yapılacağına karar verilir.
Bilinçsiz yapılan bina güçlendirme yapısal riskleri artırır.
Bu konuda firmamıza güvenerek başvurabilirsiniz.
ÇELİK KONSTRÜKSİYON BİNA GÜÇLENDİRME YAPILMASININ NEDENLERİ:
ÇELİK, EKENOMİKTİR
Ön üretimli, fabrikasyon taşıyıcı elemanlar, düşük fiyata yüksek kalite sağlamakta ve inşaat süresini çok kısaltmaktadır. Çelik, taşıma kapasitesinin ağırlığına oranı en yüksek olan malzemedir. Çeliğin yüksek taşıma kapasitesi sayesinde çelik yapı elemanları, daha küçük kesit ve ölçülerde, daha hafif ve mükemmel kalitelerde üretilmektedir. Çelik yapılarda taşıyıcı eleman boyutları ahşap ve betona göre çok daha küçük olduğu için çok daha fazla kullanım alanı elde edilmektedir. Bu da yapı alanının daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır. Fiyat dengesi ve kısa yapım süreleri insanların daha erken yerleşmelerine imkan vererek daha az kira, faiz ve maliyet avantajı elde etmelerine olanak vermektedir.
ÇELİK, DEPREME KARŞI DAYANIKLIDIR
Çeliğin yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği depreme dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır. Çelik, aldığı darbelere karşı koyabilen ve kırılmadan hafif deformasyonlarla gelen darbeyi engelleyen bir malzemedir. Çelik yapı hafiftir. Yapının kütlesi ne kadar büyük olursa depremde etkileneceği kuvvet de o kadar büyük olacaktır. Deprem kuvvetini azaltacak tek unsur ise yapının hafifletilmesidir. Çelik evler betonarme yapılara oranla yaklaşık 5 kat daha hafiftir. Bu da binaya gelen deprem yükünü 5 kat azaltacaktır.
ÇELİK, ÇEVRECİDİR
Çelik, dayanıklı ve tekrar kullanılabilen bir malzemedir. Çelik binaların sökümünden çıkan malzeme geri kazanılmaktadır. Hafif çelik malzemeden yapılan bir binanın iskeleti 7-8 hurda otomobilden elde edilebilmektedir. Buna karşılık benzer bir yapıyı ahşaptan yapmak için yaklaşık 50 ağacın kesilmesi gerekmektedir.
ÇELİK, HIZLIDIR
Temel ve su basman haricinde betona ihtiyaç olmadığı için çelik Konstrüksiyon un montajı hava şartlarına bağlı kalmaksızın çok hızlı yapılabilmektedir. Bu da sermaye ihtiyacının azalmasına ve inşaat maliyetlerinin düşmesine imkan sağlamaktadır. 200 m2 bir evin montajı 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlanabilmektedir.
ÇELİK, KALİTELİDİR
Tüm dünyada uluslararası standartlarla belirlenmiş özelliklerde üretilen ve tamamen endüstriyel bir ürün olan çeliğin kalitesi üretiminin her aşamasında kontrol edilerek belgelenmektedir. Yapımcı yada kullanıcı malzemenin fiziksel özelliklerine müdahale edememektedir. Teorik hesap değerleri de uygulamada da aynen geçerli olmaktadır. Betonun içine gizlenmediğinden projeye ve standartlara uygunluğu her zaman denetlenebilme imkanı sağlamaktadır.
ÇELİK, ESNEKTİR
Modern ve geleceğe yönelik binalarda, çeliğin getirdiği diğer bir önemli faktör, yerleşimdeki esnekliktir. Hızla değişen yaşam tarzımızın mekanlarımıza uyumu, çelik yapılarda daha kolay ve ekonomik olarak sağlanabilmektedir. Yıllar sonra oluşabilecek koşullara göre taşıyıcı olmayan bölme duvarlar kaldırılarak veya yerleri değiştirilerek ihtiyaçlarınız karşılanabilmektedir.
Çelik Konstrüksiyon Bina Güçlendirilmesi alanında 0,532,4884091 nolu irtibat telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.